خودکفایی کامل کشور در تولید ممبران آب شیرین‌کن‎ها به‌زودی

مدیر مرکز مدیریت طرح‌های کلان و پیشران معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری ضمن ابراز امیدواری نسبت به خودکفایی کامل کشور در تولید ممبران آب شیرین‌کن‎ها طی یکی دو سال آینده، گفت: در حال حاضر علاوه بر اهتمام به داخلی‎سازی و تکمیل زنجیره فناوری این محصول به اقتصادی کردن آن با صادرات نیز توجه داریم.
«میثم فرج‌الهی» امروز چهارشنبه در جریان بازدید از یک شرکت دانش بنیان در شهرک صنعتی مهریز که اولین و تنها تولیدکننده فیلترهای غشایی اسمز معکوس در ایران که به صورت ویژه در سیستم‌های آب شرین‌کن مورد استفاده است، در جمع خبرنگاران به افزایش اهمیت موضوع آب در دنیا به‌خصوص در بخش صنعت کشورهایی مانند ایران اشاره و اظهار کرد:در همین راستا بسیاری از کشورهای دنیا اهتمام خاصی به موضوعاتی مانند بازچرخانی، بازیافت، تصفیه و شیرین‌سازی آب دارند.
وی با اشاره به توجه ویژه کشورمان در سالهای اخیر به موضوع آب شیرین‌کن‌ها، یکی از گلوگاه‌های این مقوله، تامین غشاها یا به اصلاح ممبران این سیستم‎هاست که خوشبختانه این شرکت دانش‌بنیان با همکاری‌ خیلی خوب با بخش بین‌الملل توانسته نسبت به راه اندازی خط تولید آن اقدام کند.
فرج اللهی با ابراز خرسندی از کیفیت مواد اولیه و تولیدات این شرکت، به اهمیت تکمیل زنجیره ارزش و فناوری این محصول در داخل کشور تاکید کرد و گفت: امیدواریم به تدریج شاهد داخلی‌سازی این تکنولوژی و کاهش وابستگی کشور از واردات آن نیز باشیم.وی از در دستور کار بودن این موضوع در مرکز طرح‌های کلان معاونت علمی ریاست‌جمهوری خبر داد و گفت: هم اکنون چند طرح با هدف داخلی‌سازی المان‌های ممبران‌ها با همکاری دانشگاه‌ها و شرکتهای دانش بنیان در حال انجام است و هرچند که رفع این گلوگاه‌های فناوری احتیاج به زمان دارد ولی امیدواریم بتوانیم در یکی دو سال آینده، کشور را از واردات در این حوزه بی‌نیاز کنیم.
مدیر مرکز طرحهای کلان معاونت علمی ریاست جمهوری نکته حائز اهمیت دیگر را با توجه به تولید مازاد این محصول، اهتمام به بازارهای صادراتی ذکر کرد و گفت: ‌تلاش داریم از طریق صادرات این محصول دانش بنیان با توجه تیراژ پایین مصرف مورد نیاز کنونی کشورمان به آن، نسبت به اقتصادی کردن این تولیدات اقدام کنیم.
فرج اللهی در پایان با ابراز خرسندی درخصوص بازدید از این واحد دانش بنیان، اظهار امیدواری کرد با همکاری معاونت علمی و سایر صنایع نسبت به داخلی‌سازی این صنعت روزبه‌روز ارتقاء یافته و کشور را در این زمینه به خودکفایی برسانیم.
گفتنی است؛ غشاهای تولیدی این شرکت دانش بنیان در استان یزد که تحت لیسانسdesalt اتریش است، دارای کیفیت و رقابت‌پذیری بسیار بالایی با تولیدات کشورهای دارای این توان علمی هستند و هم اکنون بخش زیادی از تولیدات این واحد در مرحله صادرات به کشور مراکش است.

 

مشاهده خبر در خبرگذاری ایسنا